#Lukáš Kovanda, Ph. D.

Které potraviny v ČR během roku 2018 nejvíce podražily a zlevnily?

18. ledna 2019

Které potraviny v ČR během roku 2018 nejvíce podražily?

Zdražení mezi lednem 2018 a prosincem 2018 Cena v lednu 2018  Cena v prosinci 2018
1. Cibule suchá 1 kg 87,50% 12,50 Kč 23,50 Kč
2. Zelí hlávkové bílé 1 kg 52,10% 11,60 Kč 17,60 Kč
3. Konzumní brambory 1 kg 50,30% 13,50 Kč 20,20 Kč
4. Mrkev 1 kg 41,40% 15,70 Kč 22,20 Kč
5. Květák bílý celý 1 kus 13% 38,30 Kč 43,30 Kč

 

Které potraviny v ČR během roku 2018 nejvíce zlevnily?

Zlevnění mezi lednem 2018 a prosincem 2018 Cena v lednu 2018 Cena v prosinci 2018
1. Cukr moučkový 1 kg -35,70% 22,20 Kč 14,30 Kč
2. Cukr krystalový 1 kg -34,30% 18,70 Kč 12,30 Kč
3. Jablka konzumní 1 kg -26,50% 36,70 Kč 27,00 Kč
4. Vejce slepičí čerstvá 10 ks -22,40% 46,50 Kč 36,10 Kč
5. Citrony 1 kg -16,50% 46,60 Kč 38,90 Kč

 

Data: ČSÚ, Lukáš Kovanda, Czech Fund

Lukáš Kovanda

Lukáš Kovanda, Ph.D., je český ekonom a autor ekonomické literatury. Působí jako hlavní ekonom CZECH FUND. Analyzuje a komentuje makroekonomická témata, investice i nové fenomény typu sdílené ekonomiky, kryptoměn či fintechu. Přednáší na Národohospodářské fakultě Vysoké školy ekonomické v Praze.
Je členem vědeckého grémia České bankovní asociace.

Více o mně

Odebírejte ekonomické komentáře